top of page

Kundtjänst

Våra tillgängliga guider

Guide för att lösa in SuperPresentkort

Vanliga frågor och svar

1    Om SuperPresentkortet

SuperPresentkortet är vårt universella presentkort som ger mottagaren tillgång att välja mellan alla våra presentkort, upplevelser och produkter.

Vid inlösning "byts" SuperPresentkortet mot ett eller flera nya presentkort från det valda varumärket eller upplevelsen.

SuperPresentkortet kan även bytas mot fysiska produkter som sedan skickas direkt hem till mottagaren. SuperPresentkortet är därför en riktigt bra present, då det passar alla!

1.1    Kan jag använda mitt SuperPresentkort direkt i en butik?

Nej, SuperPresentkort kan enbart inlösas på vår hemsida gogift.com/redeem.

1.2    Hur löser jag in mitt SuperPresentkort?

Gå in via gogift.com/redeem och följ anvisningarna. Ta en titt på vår inlösenguide om du behöver hjälp.

1.3    Kan jag lösa in mitt presentkort vid ett flertal tillfällen?

Ja, du kan registrera ditt SuperPresentkort igen via vår hemsida och om det finns saldo kvar så kan du använda det.

1.4    Jag har fått två eller flera SuperPresentkort, kan jag lösa in dem tillsammans?

Ja, när du har registrerat ett SuperPresentkort kan du också registrera de andra genom din inlösenöversikt längst ned på skärmen genom att klicka på "Lägg till fler SuperPresentkort".

Observera! Vissa av SuperPresentkort kan inte lösas in tillsammans. I dessa fall kommer det senaste SuperPresentkort du anger att bli det aktiva och de andra SuperPresentkort kommer att tas bort från ditt saldo. Du kan fortfarande lösa in de andra SuperPresentkort i efterhand genom att registrera dem på nytt.

1.5    Hur lång är giltighetstiden på mitt SuperPresentkort?

I de flesta fall 2 år från utfärdandedatum. Undantag kan dock gälla i vissa länder. Vi hänvisar till våra villkor pt. 10.2.

Det faktiska utgångsdatumet för vårt SuperPresentkort står utskrivet på det.

1.6    Jag har precis registrerat mitt SuperPresentkort. Varför är mitt saldo lägre än det borde vara?

Kontrollera om du har några artiklar (presentkort eller produkter) i din korg i det övre högra hörnet på webbplatsen.

Alla artiklar som som lagts i din korg innan du registrerade ditt Global Gift Card kommer att tas med i inlösenflödet och kommer därmed automatiskt att dras av från ditt saldo.

Om detta inte är fallet, vänligen kontakta oss via formuläret längre ner.

1.7    Varför måste jag välja det belopp jag vill lösa in till? Mitt SuperPresentkort är redan utfärdat med ett specifikt belopp?

Du kan lösa in ditt SuperPresentkort i en eller flera omgångar, så att du inte behöver spendera hela summan på en gång.

Ditt SuperPresentkort kan också lösas in till fler än ett presentkort, upplevelse eller produkt åt gången - och till och med kombineras i samma beställning.

Du behöver då välja ett belopp på ett presentkort, då du själv bestämmer hur mycket av ditt SuperPresentkort du vill använda åt gången.

2    Om partnerpresentkort

Partnerpresentkort är alla andra presentkort än SuperPresentkortet i vårt sortiment. Det är alltså ett presentkort vi delar ut för partnerns räkning och det är därför partnern som bestämmer villkoren för användningen av presentkortet.

2.1    Är presentkortet personligt?

Nej det är inte personligt och det står heller inget namn på själva presentkortet som skickas. Det står endast namn i mailet som mottagaren får, samt i eventuell hälsning som läggs till.

2.2    Hur länge är ett presentkort giltigt?

Presentkortens giltighetstid bestäms av leverantören, och står på respektive leverantörs-/presentkortssida. Den varierar från någon månad upp till flera år. Giltighetstiden kan även ses på själva presentkortet, både ifall du mottar det digitalt eller fysiskt.

Presentkortets giltighetstid är oberoende av SuperPresentkortets giltighetstid.

2.3    Har ni presentkort till upplevelser?

Ja - se hela vårt utbud här.

2.4    Var kan jag använda presentkortet?

När du löst in ditt SuperPresentkort mot ett av våra leverantörers presentkort kan du använda det enligt deras villkor. Dessa finns oftast beskrivna på respektive leverantörs/presentkorts informationssida. Vi rekommenderar att du tar del av den information som finns angiven innan du beställer presentkortet.

2.5    Måste jag skriva ut mitt presentkort?

De flesta butiker accepterar presentkortet genom att man visar upp det på sin mobiltelefon, det är viktigt att du öppnar upp själva presentkortet via länken du mottagit. Orderbekräftelsen och/eller mailet/Sms:et är inte giltigt som presentkort.

Läs alltid igenom informationen på själva presentkortet innan du ska nyttja det, då olika butiker har olika regler.

2.6    Jag har flera presentkort men deras kodserier skiljer sig. Är det någon skillnad på hur dessa fungerar?

Det er forskjellig og bestemmes av den gitte partneren som partnergavekortet utstedes av. Noen verdikoder kan kun brukes på samarbeidspartnerens nettside, hvor andre skal brukes i butikken. Les mer om det på partnergavekortets selve produktside, eller kontakt vår kundeservice dersom du ikke finner svar.

3    Om produkter

Du kan lösa in ditt SuperPresentkort till olika designartiklar, det kan vara allt från en Kay Bojesen-figur till hörlurar från SACKit. Sortimentet uppdateras ständigt, det finns alltid nya och spännande produkter att välja mellan.

3.1    Hur får jag min produkt levererad?

Efter du lagt till din vara i varukorgen, ska du registrera din adress och välja det ombud du önskar i ditt närområde. Produkterna levereras till det valda postombudet.

4    Allmänt om köp, leverans och returer

4.1    Jag har ångrat mig, kan jag lämna tillbaka mitt presentkort?

För privatkonsumenter gäller 14 dagars ångerrätt, för de flesta presentkort. Notera att alla presentkort inte ingår i detta, läs mer i våra villkor angående ångerrätten.

4.2    Kan jag beställa ett presentkort för leverans samma dag?

Ja, vi har ett stort utbud av presentkort med leverans via e-post eller sms, dessa presentkort levereras direkt till en mobiltelefon eller en e-postadress. Man kan även välja att presentkortet ska levereras en specifik dag.

4.3    Kan jag bifoga en personlig hälsning, även om jag vill överlämna presentkortet personligen?

Ja, det går alldeles utmärkt att skicka presentkortet till dig själv och därefter överlämna det till mottagaren, oavsett om du har bifogat en hälsning eller ej.

4.4    Jag hittar inte mitt presentkort på min Gmail?

Googles Gmail sorterar e-post lite annorlunda, du hittar tre flikar (1. Primär, 2. Social, 3. Kampanjer) överst i din inkorg när du loggat in. Om du inte ser mailet ifrån oss i din inkorg, kika under de andra flikarna.

4.5    Jag har inte fått någon orderbekräftelse?

Kontrollera gärna att din beställning har gått igenom genom att klicka på varukorgen uppe i högra hörnet. Din beställning är inte slutförd förrän du tas till bekräftelsesidan som visar ditt ordernummer.

4.6    Jag har fått en orderbekräftelse, men det jag beställt har inte kommit fram ännu?

Kontrollera gärna så att adressen, e-postadressen eller mobilnumret som produkten/presentkortet skulle levereras till stämmer enligt orderbekräftelsen. Om inte, kan du ta kontakt med oss och få det korrigerat.

Kontrollera gärna din skräppost, då de mail vi skickar kan hamna där.

Ifall de angivna uppgifterna är korrekta och du inte hittar något i skräpposten, kan det bero på förseningar eller att det du beställt är tillfälligt slut på lager. I detta fall skickas din beställning så fort som möjligt. Du kan alltid kontakta oss och uppge ditt ordernummer vid frågor kring din beställning.

För att erbjuda våra kunder en säker webbplats kontrollerar vår betalväxel alla betalningar, det kan därmed hända att vissa betalningar stoppas av din bank eller kortutgivare. Ifall det inte finns pengar på kontot vid beställning, kommer din order att krediteras.

4.7    Jag har fått ett presentkort via mail/SMS, hur öppnar jag det?

För e-postleverans: Mailet innehåller en guide för att hämta ditt presentkort. Klicka på länken "Klicka här för att hämta ditt presentkort" och följ instruktionerna.

För SMS-leverans: I Sms:et klickar du på länken som står efter texten: "Klicka här för att hämta ditt presentkort" och följ instruktionerna.

Du ska verifiera dig med den e-postadress eller det telefonnummer du fick presentkortet skickat till, som bevis på att du är rätt mottagare.

4.8    Kan jag skicka presentkortet till mig själv även om jag ska ge det till någon annan?

Ja, det går bra att skicka kortet hem till sin egen adress och därefter ge det vidare till någon annan, detsamma gäller presentkort som skickas via e-mail och SMS.

Ifall du vidarebefordrar mailet eller sms:et, behöver mottagaren ange mailadressen/mobilnumret som angavs vid beställning för att kunna öppna upp presentkortet.

4.9    Jag beställer för ett företag och skulle vilja betala med faktura, hur gör jag?

Skapa ett konto i GoGift Business Platform för att ansöka om att betala med faktura.

Observera dock att vi har krav på oss att godkänna ditt företagskonto för fakturabetalning. Kontakta vår försäljningsavdelning om du vill veta mer: global.gogift.com/contact

4.10    Kan mitt presentkort bytas mot kontanter?

Nej, presentkortet kan inte inlösas till kontanter.

Hur kan vi hjälpa dig med din beställning eller ditt presentkort?

Vi finns här för att hjälpa dig med allt från frågor om din order till support för inlösen av presentkort.

Fyll i kontaktformuläret nedan så hör vi av oss, vanligtvis inom ett par timmar måndag till fredag.

Bifoga foto eller skärmbild

Din supportbegäran har skickats.

Vi äterkommer snart till dig!

GoGift

GoGift.com A/S  ·  Momsregistreringsnummer: DK27322034

YOUR ONE-STOP

GLOBAL GIFT PROVIDER

bottom of page